luni, 1 noiembrie 2010

Arta seductiei si limbajul trupului

Majoritatea specialistilor cat si statisticile spun ca ne ia intre 90 de secunde si 4 minute pentru a decide daca ne place de cineva. Insa din ce este compusa aceasta prima impresie? 58% din mesajul pe care il percepem de la cineva este compus din limbajul corpului, 34% din tonul, rapiditatea si inflexiunile vocale si doar 8% este format din cuvintele pe care le spune.
Prima impresie este foarte importanta
Asta nu inseamna ca poti vorbi despre melci si despre colectia de fluturi mongolieni (aceste discutii importante pot fi lasate pe mai tarziu), ci doar ca trebuie sa-ti exprimi sentimentele prin limbajul corpului si sa fi atent la celalalt, iar astfel acesta nu se va plictisi incercand sa descopere ce persoana fascinanta esti.
Sa incepem cu baza… exista un motiv intemeiat pentru care foarte multi oameni esuează cand doresc sa seduca pe cineva… cred ca ei sunt in centrul jocului, ca trebuie sa-l impresioneze pe celalalt cu calitatile lor extraordinare.
Insa arta seductiei inseamna sa-l incanti, sa-l farmeci, sa-l captivezi, sa i te dedici in totalitate celuilalt. De ce persoanele care nu arata foarte bine, dar care au o personalitate vibrant, au mai mult succes decat femeile superbe, dar reci?
Seductia inseamna sa te preocupe persoana pe care vrei sa o seduci, trebuie sa afli ce ii place si ce nu ii place, ce isi doreste, ce gusturi are, care ii sunt calitatile si defectele… trebuie sa o farmeci, sa o fascinezi…
Daca ne gandim ce ne atrage imediat la o alta persoana…vom observa ca sunt mereu aceleasi gesturi. Daca invatati cum sa transmiteti informatii si cum sa interpretati mesajele nonverbale deja sunteti la jumatatea drumului.
Ce ne farmeca instantaneu la o persoana?
Zambetul… de multe ori vezi pe strada pe cineva zambind si instantaneu zambesti la randul tau. Pe o scara a seductiei nimic nu este mai puternic decat zambetul. Insa nu orice fel de zambet… efectul maxim il are zambetul lent, schitat pe jumatate, care lumineaza fata …dar care in acelasi timp insinueaza si altceva …. iar cel mai elocvent este zambetul Mona Lisei, care a fascinat generatii intregi cu misterul ei.
Oamenii de stiinta au descoperit ca exista cinci etape inconstiente pe care le fac oamenii in momentul in care flirteaza. In momentul in care ne place cineva, fara sa ne dam seama urmam urmatorii pasi… iar cunoasterea acestora le poate accentua efectul si putem afla cand cineva ne place.
1. Prima privire
O privire scurta de 3 secunde, urmata de cateva fluturari din gene insotite de schitarea unui zambet.
2. Privirea intensă
O privire intensa si directă, care dureaza mai mult de 5 secunde, ochi in ochi, fara a clipi, urmand ca la sfarsit privirea sa se lase in jos. Pe parcursul acestei etape gura se intredeschide.
3. Atingerea propriului păr
Femeia isi trece degetele prin par sau isi scutura parul, cu mesajul “Vreau sa fiu atragatoare pentru tine!”
4. Înclinarea capului
Daca femeia simte ca primeste raspuns la flirt, ea isi inclina capul intr-o parte, expunandu-si gatul, una din cele mai erogene si senzuale zone.
5. Atingerea
In momentul in care vrem o legatura cu cineva sau ne simtim foarte atrasi de o persoana simtim nevoia sa-l atingem pe brat, pe umar …pe…alegerea va apartine!
Psihologii au constatat ca femeia flirteaza in mod incostient din primele secunde in care cunoaste un barbat, pe care il considera atragator, doua treimi din flirturi fiind initiate de catre femei.
Dar barbatii? Secretele lui Casanova
Nu exista simbol mai cunoscut al seductiei decat Casanova. Insa cum reusea acest barbat sa seduca atatea femei, de la servitoare la cele mai educate si mai frumoase femei de inalta clasa din timpul sau?
Casanova avea o capacitate extraordinara de a intelege psihicul uman, o memorie fantastica si o personalitate care impresiona pe oricine care l-a intalnit, de la Voltaire si pana la Ecaterina cea Mare.
Casanova isi studia cu atentie viitoarea cucerire si afla ce isi dorea aceasta. De exemplu, pentru vizita Mariei Morosini a inchiriat cel mai scump palat cu gradina din Venetia si a amenajat-o pentru placere, dragoste. Cladirea era plina de oglinzi, sute de lumanari, o atmosfera eleganta si seducatoare. (Cititi “Histoire De Ma Vie”-Casanova)

Casanova stia foarte bine vechea vorba ca “drumul catre inima trece prin stomac” si mereu isi incanta iubitele cu delicatete si delicii culinare gen: vanat, nisetru, trufe, stridii, sampanie, etc. Un alt secret consta in personalitatea lui Casanova, care era plin de umor si sarm, maestru in arta conversatiei, cunoscand metodele rafinate ale placerii.
Deci, pentru inceput, persoana care vrea sa seduca trebuie sa invete sa fie amuzanta, plina de viata si fermecatoare. Nimeni nu e interesat de cineva deprimat, trist s i plin de probleme. De asemenea, pe cine crezi ca adora oamenii sa auda?
Pe ei! Toti vor sa fie ascultati, sa aiba impresia ca sunt interesanti si importanti, sa se simta in centrul atentiei. Asadar, asculta-l pe cel pe care vrei sa il seduci, fii atent la ceea ce spune, pentru ca inainte de a porni la atac trebuie sa cunosti foarte multe despre el, asa cum spuneam inainte trebuie sa stii ce ii place si ce nu ii place.
Aceste metode pot parea cinice, sa stai sa-l studiezi, sa iti calculezi orice miscare… insa acesti pasi sunt facuti inconstient de toate persoanele indragostite, cand iubesti pe cineva nu te mai saturi sa-l asculti, stii ce ii place si ai face orice pentru a-i indeplini dorintele, nu-i asa?
sursa:nonverbal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu