luni, 1 noiembrie 2010

Ce sa spui cand nu ai nimic de spus

Te trezesti intr-un grup de oameni cu care ai vrea sa comunici. Dar despre ce sa vorbesti? Nu stii pe nimeni. Poate ca sunt prietenii noii tale iubite sau poate sunt noii tai colegi de serviciu. Ei se stiu parca de-o viata si vorbesc intr-una despre tot felul de lucruri din care tu nu intelegi nimic. Ce faci? Stai si asculti pana merge fiecare acasa sau intri si tu in discutie? Despre ce poti sa vorbesti cu niste persoane pe care nu le-ai vazut in viata ta?

Cere-le in mod direct sa-ti dea mai multe detalii in legatura cu ocupatia lor. Daca nu sunt mai mult de 5, ii poti intreba pe rand. Majoritatea oamenilor adora sa vorbeasca despre ai. Pe langa asta, ei se cunosc bine iar atunci cand unul din ei iti vor spune cu ce se ocupa ceilalti cu siguranta vor interveni cu noi completari facute mai in gluma, mai in serios. Avantajul este ca in acest fel, toata lumea vorbeste cu tine. Tu asculti, mai pui cate o intrebare si mai faci cate o apreciere. Dupa ce ai vorbit cu toti, deja devi oarecum familiar. Cu siguranta ti se va cere si tie sa vorbesti despre tine. E important sa nu te grabesti, sa nu treci haotic de la o persoana la alta. Scopul intalnirii este sa cunosti niste oameni noi si tocmai spre acest obiectiv trebuie sa te orientezi.

Incearca sa descoperi ce anume te-ar putea interesa din domeniul de activitate al fiecaruia si pune intrebari, cere lamuriri. Adresati intrebari deschise. Sunt cele la care se raspunde cu mai mult decat "da" sau "nu". Pe langa faptul ca iti vei face noi prieteni iti vei si imbogati bagajul de cunostinte cu lucruri interesante si utile.

Acesta este doar un exemplu. Lasati-va imaginatia sa zboare si fiti relaxati si creativi. Sunt atat de multe lucruri de aflat despre o persoana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu