luni, 1 noiembrie 2010

Teama de singuratate

Am auzit tot mai rar vorbindu-se despre criza economica. Probabil subiectul nu mai prezinta interes in randul femeilor. Nu mai conteaza ca le intarzie salariile, ca afacerile merg prost, ca s-au dus vremurile in care se puteau zilnic rasfata cu o sesiune de shopping, fara sa se sinchiseasca sa verifice pretul de pe etichete.  Mai nou, “criza barbatilor” le baga in sperieti. Mai exact, “criza barbatilor dispusi sa aiba o relatie serioasa, fara sa se simta incorsetati si sa dea bir cu fugitii in bratele uneia care le tolereaza orice moft, orice pacat”.
Poate n-ar trebui sa ma mire ingrijorarea lor, avand in vedere ca tot mai multe dintre cunostintele mele se plang ca nu reusesc sa puna bazele unei relatii serioase.  Putine au ramas cele care nu si-au pierdut rabdarea si inca il mai asteapta pe Mr.  Right.  “Prefer sa fiu singura decat sa ma implic intr-o relatie cu un infidel, un workaholic sau un egocentric si apoi sa sufar. O sa apara si cel care ma merita”, ne expune  Irina teoria ei. “In cazul acesta, eu o sa imi pun pirostriile inaintea ta”, o tachineaza Claudia, debordand de optimism. “Tu n-ai inteles inca, draga? Pe barbati trebuie sa ii convertesti la iubire. Secretul este sa le fii indispensabila.”, adauga sfatos,  prefacandu-se sigura pe ceea ce spune. Ea inca mai  spera ca one night standurile, aventurile extraconjugale sau relatiile pasagere ii pot aduce barbatul potrivit si la starea civila, nu doar in pat. Si de indata ce unul ii poposeste mai multe nopti in asternuturi, simte nevoie sa isi arate recunostinta. Astfel, a acceptat sa fie amanta. A inchis ochii cand vreun pretendent pretexta ca este obosit. Si ce daca anula intalnirea lor ca sa se delecteze cu privelistea altui decolteu? Nu tot la ea avea sa se intoarca? Si nu tinea tot de datoria ei de femeie disperata sa ii faca pe plac, sa isi stabileasca programul in functie de al lui, sa nu ii faca o scena,in public cand el intrecea limita- desi o facea in fata acelorasi spectatori?
Ei bine, nu. Daca o relatie incepe cu stangul, daca inghiti compromis dupa compromis, nu visa ca el se va transforma vreodata intr-un inger de barbat. Nu te mai amagi ca el are nevoie de o femeie blanda si intelegatoare, mereu la cheremul lui. Nu lasa teama de singuratate sa iti intunece mintea. Odata ce ti-ai dat acordul ca el sa isi faca de cap de la bun inceput, iti va fi imposibil sa mai schimbi regulile jocului. Vei schimba doar iubitul.

sursa: beauty.onemagazine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu