luni, 29 noiembrie 2010

Trezeste femeia din tine!

Pierderea increderii in viitor

Renuntarea este foarte periculoasa, asa cum ilustreaza cazul urmator:
F., responsabilul baracii mele, un compozitor si-un libretist, destul de cunoscut mi-a marturisit intr-o zi:
Vreau sa-ti spun ceva, doctore. Am avut un vis ciudat. O voce mi-a spus ca pot sa-mi pun o dorinta, ca trebuie doar sa spun ce vreau sa aflu si voi primi raspuns. Ce crezi ca am intrebat? Am vrut sa stiu cand se va termina pentru mine razboiul. Stii ce vreau sa spun, doctore – pentru mine! Voiam sa stiu cand noi, cand lagarul nostru va fi eliberat, iar suferintele noastre vor fi sfarsit.
Cand ai avut visul asta, il intreaba doctorul.
In februarie 1945, raspunde compozitorul.
“Si ce ti-a spus vocea din vis?”
30 martie, mi-a soptit vocea din vis.
Cand F. mi-a istorisit visul era inca plin de speranta ca vocea din vis a avut dreptate, dar pe masura ce se apropia ziua fagaduita, vestile despre razboi care ajungeau in lagarul nostru aratau ca fiind foarte putin probabila eliberarea noastra la data promisa. Pe 29 martie, F. s-a imbolnavit brusc si a facut febra mare. Pe 30 martie, data la care profetia ii spusese ca se va termina razboiul, F a inceput sa delireze si si-a pierdut cunostinta. Pe 31 martie era deja mort. Dupa toate aparentele murise de tifos.” V. Frankl ne spune cat de stransa e legatura intre pierderea increderii in viitor si scaderea rezistentei organismului. Profetia lui F. i-a fost fatala. V. Frankl ne spune cum, credinta in viitor si dorinta lui de a trai au fost paralizate, iar corpul a cazut prada bolii, si astfel s-a facut ca vocea din visul sau a avut, pana la urma urmei, dreptate.
Rata mortalitatii in saptamana dintre Craciunul din 1944 si Anul Nou, 1945, a crescut in lagar mai mut ca niciodata, si asta fiindca detinutii s-au hranit cu speranta naiva ca de Craciun vor fi eliberati, vor fi din nou acasa langa cei dragi. Si cum asta nu s-a intamplat, foarte multi dintre ei, dezamagiti, coplesiti, au pierit.

Nietzsche spunea foarte clar si limpede: “Cel care are un de ce pentru care sa traiasca pot indura aproape orice.”
Tu ai pentru ce sa traiesti?
Esti constienta de mesajele cu care te hranesti de dimineata pana seara?
Care-s profetiile care urmeaza sa se implineasca?
Esti pregatita de infrangerea predestinata?

Care-i povestea vietii tale? Cum te-ai programat sa traiesti?

Vaicareala, sovaiala, teama, lenea, autocompatimirea, conflictele interioare, dependenta sunt dusmanii cu care ai de luptat, daca vrei ca viata ta sa aiba un final fericit si stralucit. Esti pregatita sa traiesti altceva?





Cartile potrivite au ajuns la timp in mainile mele si sper ca si mesajele mele ajung la timp in viata ta. Vreau sa te vad cum te ridici si lupti cu tine insati. Cu aceea parte din tine care renunta, plange, se vaita, se leaga si limiteaza. Vreau s-o trantesti la pamant si sa-i tragi o palma zdravana. Esti pregatita? Batalia trebuie sa inceapa acum, nu mai ai nicio zi la dispozitie sa sovai, sa te razgandesti si sa te sabotezi. Nu te mai las, te trag dupa mine.
Vrei sa fii o femeie atragatoare? Viata te asteapta s-o seduci. Pornim in calatoria vietii tale.

“Oamenii proactivi au curajul sa se arunce in prapastie, sa patrunda in zonele cele mai intunecate ale fiintelor lor si sa infrunte umbrele, fantomele, temerile launtrice, deoarece ei stiu ca trebuie sa le domine inainte ca ele sa se intrupeze intr-o zi si sa apara drept dusmani. “

Esti in conflict? Nu stii pe unde s-o iei? Habar nu ai care-i misiunea ta in viata? Cum crezi ca o sa arate viata ta peste 10 ai? Ce faci in fiecare zi pentru tine si viata ta?
Vreau sa-ti spun un singur lucru, draga mea. Daca iti imaginezi ca o sa te mariti cu-n print si ca o sa te muti pe-o insula, doar tu cu el, si-n zilele care curg, una dupa alta, tu mananci fast-food, devorezi reviste de scandal, gen story si can-can si-ti urasti job-ul, profetia ta nu se va implini, chiar daca e ea, pozitiva si luminoasa.
Degeaba visezi daca nu muncesti la ce-ti doresti. Eu crezi ca stau cu mainile in san? Ma trezesc si ma culc cu aceleasi obiective in fata ochiilor, alerg la sala, mananc sanatos, citesc, ma specializez, lucrez de-mi sar capacele, dar imi place la nebunie ce fac si asta imi alunga si oboseala de pe fata. Mai demult nici nu concepeam sa nu dorm opt ore, acum imi ajung si cinci. Nu vreau sa ratez nimic, vreau sa traiesc cat mai mult in fiecare zi.
Sa fi atenta la gandurile si starile sufletului tau. Cum te simti dimineata, dar seara? Ce spun starile tale despre tine? Cat esti de multumita de ceea ce traiesti?
Si nu uita de profetiile care se autoimplinesc, actioneaza in consecinta, ai grija ca imaginatia si vointa sa se inteleaga. Viseaza si actioneaza. Cand imaginatia si vointa sunt in conflict, invariabil, castiga imaginatia. Sa crezi si sa vezi sunt unul si acelasi lucru, ca si a fi si a deveni, cu timpul vei vedea toate lucrurile in care crezi si vei realiza tot ce visezi.
Ceea ce doresti este departe de ceea ce ai?
Ceea ce ai azi e departe de ceea ce aveai ieri?
Ceea ce ai tu e departe de ceea ce au altii?
Vrei sa stii de ce nu ai ceea ce-ti doresti?


Credinta ca nu poti mai mult iti slabeste stima de sine.

Acum ceva vreme ma infuriam cumplit cand imi spuneai ca, am ceea ce merit. Cum adica? Eu am cerut sa ma nasc intr-o familie dezechilibrata, sa cresc fara tata si cu o mama disperata? Cu ce am gresit eu la patru ani ca sa fiu parasita de tata? Ce vina au unii ca se nasc cu-n handicap? De ce altii le au pe toate? Intrebarea asta mi-a otravit copilaria si adolescenta. Imi aduc aminte de zecile de minciuni care le spuneam copiilor, ca sa ma simt si eu intreaga si sa par ca am de toate, ca si ei. Cum sa le fi spus ca tatal meu m-a parasit pe mine si pe mama fara sa priveasca inapoi? Cum sa le zic ca mama mea are doar opt clase? Cum sa le zic ca, eu plang in fiecare seara de rusine si durere? Am mintit, era mai usor si aparent, ma simteam mai bine. Am mers inainte, am crescut fantome si-am pictat masti..un adevarat carnaval. Oare de asta nu-mi plac oamenii pictati? Circul? De mica nu-mi placea. Pesemne ca, durerea era prea mare, ma simteam ca un clovn, care se straduia sa ascunda necazul si tristetea sub mastile vesele si colorate.



Este imposibil sa reusesti cu atitudinea de ieri.

Suna ceasul desteptator. Deschizi ochii. Te ridici din pat. Faci dus. Pui cafeaua pe foc. Iei micul dejun. Te machiezi si-mbraci. Iesi pe usa. In fiecare zi. Mergi la lucru? Opt ore? Mananci la pranz? Vorbesti la telefon? De multe ori? Asculti muzica? Citesti presa? Mergi la un film? Mananci din nou? Cafea cu fetele? Visezi cu ochii deschisi? In fiecare zi iti reiei aceleasi obiceiuri. In week-end ce faci? Trandavesti?
Mananci si bei in exces? Dansezi? Canti sub dus? Te plictisesti? Ce faci cu viata ta?
Eu ma uit la lume, asta-i una din ocupatiile mele. Ce fac? Cum traiesc? Pentru ce traiesc? Toata lumea este sub hipnoza. Se prefac ca traiesc, simuleaza in stil mare, de la orgasme pana la bunastare. Au de toate, dar sunt lipsiti de ei insisi. Isi cumpara haine, masini, telefoane sofisticate, cauta in exterior fericirea, ca niste drogati. Nu e nicio diferenta intre un drogat si-un om normal. Unul se ascunde sub haine, altul sub vraja marijuanei. Toti sunt satisfacuti cateva ore. Iar dupa ce efectul euforizant dispare, revin la starea initiala, ba mai rau, intra in sevraj. Si-o iau de la capat, cu ce au la indemana, sex, mancare, alcool, cai putere..pana cand o drama da peste ei, pierdere, boala, divort. Atunci se trezesc, ca prin magie, la viata.
De ce trebuie sa astepti sa se naruie totul in jurul tau ca sa te apuci de trait?
Nu este nevoie sa treci prin flacarile iadului ca sa-ti construiesti viata, e nevoie doar sa crezi in tine si-n abilitatile tale, draga mea.



Iti lipseste increderea in abilitatile tale?

Ce ar fi ca de azi înainte să crezi că valorezi cât un diamant albastru de 30 de carate, care-i foarte rar? Cum crezi că ar arăta viaţa ta dacă ai considera că lumea întreagă te-ar licita? Mă întreb de ce nu ne jucăm cu imaginaţia noastră? Nu te-ai săturat să gândeşti atât de mărunt şi să-ţi imaginezi tot ce-i mai rău pe Pământ?


Nu ai încredere în tine şi te sabotezi în procesul de dezvoltare personală. Cum aşa?
Simplu, în loc să aduni tot ce faci bun, tu aduni tot ce faci prost, eşti normală?
Vezi că nu te ajută stilul tău, ştii că n-ai încredere în tine şi nu schimbi nimic la tine.
Eşti normală? Cât mai trebuie să suferi? Cât mai trebuie să-ţi repeţi că n-ai încredere în tine? Câte eşecuri mai trebuie să suferi că să-ţi dai seama că ai o atitudine greşită faţă de tine? De ce ai nevoie ca să-ţi creşti stima de sine?

Ştiai că, gândurile pozitive sunt balize necesare în haosul în care trăieşti?
La fel şi visurile, pasiunile, ocupă-te de ele. Investe timp in talentele tale, ele iti aduc fericirea pe termen lung, nu barbatul, familia, prietenii, numai vocatia te poate salva.
Încrederea în sine, chiar dacă este un concept răsuflat şi perimat, reprezintă piatra de temelie a personalităţii tale. Hai s-o numim altfel că şi pe mine mă oboseşte conceptul ăsta constipat. Hai să-i zicem “praful magic”, care este secretul păstrării frumuseţii unei femei.
Şi de azi înainte de fiecare dată când ai nevoie de încredere, siguranţă, forţă, atitudine, te duci la dulăpiorul cu minuni şi scoţi praful magic, care poate fi găsit sub forma unei pudre de faţă, a unui blush şi ţi-l aplici pe faţă, pe decolteu.. aşa ieşi afară, încrezătoare şi cuceritoare. De azi înainte ştii cât valorezi şi cât meriţi, astfel încât n-o să mai laşi imaginile tragicomice să-ţi distrugă imaginea de sine, ne-am înţeles? Gestionează-te pozitiv, numai tu poţi face asta, împleteşte zi şi noapte la imagini pozitive cu tine, cu el, la finaluri cu happy-end până ameţeşti, până fiecare celulă din trupul tău va spune, “sunt frumoasă, feminină, seducătoare, fermecătoare, zeiţă şi lumea o cuceresc. “
Eu mi-am schimbat viata in clipa in care am inceput sa lucrez la visul meu. Nu există visuri prea mari pentru femeia care ştie că merită. Ai mai mult potenţial în tine decât vei putea materializa în întreaga viaţă. Lăsa scuzele deoparte, nu pot, mi-e greu să le fac pe toate. Vrei să fi o femeie pe care el o visează zi şi noapte? Atunci răpeşte-ţi limitele și creează.
Lumea e plină de femei care aşteaptă să le pice ceva din cer, să le salveze Făr-frumos de zmeu. Şi tu eşti la fel? Înseamnă că citeşti materialul potrivit şi te invit să aplici tot ce scrie în el, dacă vrei să fii la braţul unui bărbat puternic, inteligent şi fidel ţie. Timpul îţi ajunge să faci tot ce trebuie şi ce-ţi place într-o zi şi dacă ai copii. Lasă-mă cu văicăreala. Vrei o viaţă? Organizează-te mai bine, trezeşte-te mai devreme, aleargă, aranjează-te şi ieşi în lume. Goethe zicea că, timpul ne-ar ajunge întotdeauna, dacă am şti să-l folosim cum trebuie. Înţelegi de ce nu trăieşti cum visezi? Te ocupi de ce-i neesenţial, culege esenţialul din viaţa ta şi ţine-te de ritual, viaţa ta se va transforma de la o zi la alta, cucereşte-te!!
Ce faci cu talentele tale, le pui deoparte? De ce nu le exprimi, de ce nu investeşti energie în vocaţie?


N-ai timp şi de el şi de vocaţia ta? Mă îndoiesc. Te minţi singură, te înşeli. Şi te miri că ajunge şi el să te înşele. Păi, dacă tu o faci, asta îl inviţi şi pe el să facă. Simplu.
Îţi este teamă că o să-l piezi dacă nu-i oferi toată energia şi timpul tău? Trăieşti în nesiguranţă şi incertitudine? Şi când pleacă, ce-i arunci în faţă? Îţi spun eu, “am sacrificat totul pentru tine, mi-am pus viaţa în aşteptare, am renunţat la cariera şi pasiuni.” Cine te-a pus, draga mea? Tu ai ales să uiţi de tine pentru el, el nu te-a rugat, el a plecat că nu mai erai femeia ambiţioasă, talentată pe care a cunoscut-o. Ce-ai câştigat? Experienţa. Acum ştii ce ai de făcut cu talentul tău, pune-l la muncă şi ţine-te de tine când apare el în peisaj.
De ce ai nevoie ca să fii fericită? De o casă, un bărbat, o casă, cont gras, o vacanţă?


Toate astea pot fi atinse foarte simplu, dar dacă îţi lipsesc mă gândesc că nu faci nimic pentru a le avea. De ce cred asta? Fiindcă aşa gândeam şi eu acum ceva ani. Dacă aş avea o casă, nu mi-ar mai fi teamă de ziua de mâine. Dacă aş avea o carieră, aş fi cineva şi lumea m-ar admira şi iubi, dacă aş avea un trup perfect, bărbaţii ar umbla leşinaţi după mine, dacă aş avea bani mulţi, aş putea călători în lumea întreagă. Şi ce crezi? N-am avut nimic din tot ce-mi doream cât m-am plâns de lipsuri şi sărăcie. De abia când am început să acţionez am obţinut tot ce mi-am propus, ba, chiar mai mult, şi încă nu m-am oprit din cucerit.. lumea întreagă mă aşteaptă! Am deziderate înalte. Unii s-ar speria de ele, eu nu, pe mine mă fac să mă trezesc dimineaţa şi să mă grăbesc să adorm seara. Vreau totul NU mă opresc.. n-am de ce, pot mult şi asta mi-am dovedit-o prin fiecare cucerire, că a fost bărbat, poşetă, casă, maşină, diamant. Pot obţine tot ce-mi doresc de la viaţă, fiindcă merit şi acţionez, nu aştept să-mi aducă destinul la uşă bărbatul, diamantul şi insula însorită. Eu merg spre lucrurile pe care mi le doresc. Dacă vreau un bărbat, mă ridic din pat, mă aranjez, parfumez şi ies unde ştiu că-l găsesc, Timişoara, Roma, Paris. Tu ştii ce vrei?


Gândeste-te foarte bine inainte de a-ti vinde o parte din tine unor persoane care n-au nevoie de tine, aici ma refer si la o muncă care nu-ti place si care-ti rapeste stralucirea si feminitatea. Doar cei care iubesc ceea ce fac nu sunt dependenti. Cei ce iubesc nu au timp de vandut. Cel ce iubeste nu are un pret ca sa poata fi platit.

Eu sunt sigura ca poti mai mult, mai ramane sa crezi si tu in tine, draga mea.

sursa: stilultau.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu