luni, 1 noiembrie 2010

Ce fac barbatii atunci cand iubesc?

Ce fac bărbaţii atunci când iubesc?
Cum iubim?
Cine suntem?
Ce nevoi avem?
De fiecare dată, atunci când femeile discută despre bărbaţi există genul acesta de întrebări în conversaţii: „de ce?”, „de ce el face asta?”, „cum nu poate să înţeleagă că eu am nevoie de el?”, „cum a putut să facă asta?”, „eu îl iubesc şi fac toate astea pentru el, cum poate să se comporte aşa?”
Răspunsul este că ei pot, pot să facă orice pentru că nevoile lor sunt diferite de ale femeilor, pentru că ceea ce ne place nouă nu le place lor, pentru că ei gândesc diferit de noi, pentru că ei văd lumea cu alţi ochi decât noi şi cel mai important pentru că iubesc diferit de noi femeile.
Dacă am înţelege modul lor de a gândi, dacă le-am cunoaşte nevoile şi dacă am înţelege măcar o mică parte din modul în care ei funcţionează, viaţa noastră ar fi mai uşoară lângă ei.
Am şti care ne sunt limitele, ce putem face, ce nu putem accepta, şi mai mult, cum vrem să trăim alături de ei. Viaţa şi relaţiile noastre cu bărbaţii s-ar îmbunătăţi şi am fi mult mai fericite.
Cum iubesc femeile?
Bărbat… femeie… ne-ar place să credem că suntem la fel. Din pacare suntem foarte diferiţi. De la modul în care gândim, până la modul în care simţim, ne comportăm şi până la ce ne dorim, ce nevoi avem şi cum vrem să fim iubiţi.
Ce înseamnă şi ce presupune dragostea unei femei? Pentru noi femeile este foarte complicată dragostea. Atunci când iubim suntem bune, pline de compasiune, avem răbdare şi suntem generoase.
Oferim necondiţionat totul şi suntem în stare să facem orice pentru EL, indiferent de modul în care el se comportă, vorbeşte sau lucrurile pe care le face.
Atunci când o femeie iubeşte un bărbat, îi va vorbi până va rămâne fără cuvinte, îl va susţine atunci când el are nevoie, va avea grijă de el atunci când el este bolnav, îl va ţine în braţe şi va râde împreună cu el atunci când îşi va reveni.
Mai mult va dori ca el mereu să strălucească, îl va încuraja atunci când va avea nevoie şi îi va da dreptate chiar dacă ceea ce spune el nu este ceva de ascultat, chiar dacă nu are dreptate.
Îi va lua apărarea în faţa celorlalţi dacă cumva i se dă semnale că nu este cel potrivit şi va merge după el ori de câte ori el vrea să fugă din relaţie. Prin orice mijloace va cauta să-i „fure inima” şi de fiecare dată vă încerca să dea tot pentru a-l face pe el mulţumit. Şi chiar aşa, de multe ori va crede în sinea ei că tot nu este suficient ce face.
Ce aşteptăm noi de la bărbaţi?
Ştim deja răspunsul, vrem aceleaşi lucruri, vrem să fim iubite în acelaşi fel în care noi femeile ştim să o facem. Vrem ca bărbatul din viaţa nostra să fie balnd, inteligent, amuzant, sensibil şi tandru. Avem nevoie să fim sprijinite în fiecare moment.
Vrem că ai să ne facă complimente, să ne spună cât suntem de frumoase. Ne aşteptam ca ei asemeni noua să vină şi să ne plângă pe umăr, să îşi scoată în faţa noastră măştile de bărbaţi şi să ne arate vulnerabilitatea caracteristică nouă.
Pentru că avem nevoie de siguranţă vrem ca ei să ne prezinte mamelor lor, să iubească copii şi să se arate disponibili să schimbe scutelecele copilului, să spele vasele. Pe lângă toate acestea dacă mai are şi bani şi se îmbraca bine este perfect. Şi pentru unele dintre noi lista poate continua.
Atunci când o femeie este întrebată cum îşi doreşte să fie iubita de un bărbat, în mare cam astea sunt cerinţele şi aşteptările.
Ce se întâmplă atunci când aflăm sau ne dăm seama că aşteptările noastre sunt nerealiste? Căutăm să înlocuim lispurile, căutăm să ne satisfacem în alte moduri nevoile sau cel mai frecvent căutăm să îl schimbăm pe el să fie aşa cum noi ne dorim.
Şi dacă schimbările întârzie să apară sau nu sunt cele dorite de noi, ajungem la concluzia eronată că „bărbaţii nu ştiu să iubească”, „toţi bărbaţii sunt porci”, „nu există bărbaţi” şi tot aşa
Chiar dacă pentru unele ceea ce voi spune acum nu este plăcut, aflaţi că bărbaţii ştiu să iubească, însă modul în care o fac este diferit de noi femeile. Dragostea şi iubirea unui bărbat nu se compară cu cea a unei femei. Şi tocmai aici suntem puşi la încercare în relaţii. Să învăţăm să.îl iubim pe celălalt aşa cum este.
Cum este dragostea unui bărbat?
Chiar dacă suntem înclinate să credem că ei nu sunt capabili să iubească, aflaţi şi credeţi că sunt capabili şi chiar ştiu să iubească, doar că modul lor este diferit, faţă de cel al femeilor, faţă de aşteptările pe care noi le avem de la ei. Dragostea şi iubirea pe care ei ştiu să o ofere este diferită. Simplă, directă şi de cele mai multe ori greu de obţinut.
Noi femeile avem nevoie de mai multă atenţie decât ei. Asta este unul din motivele pentru care ei de regulă nu sună foarte des.
Este o iluzie să ne aşteptăm ca ei să ne sune în fiecare oră să ne spună cât de mult ne iubesc, dacă a făcut asta cu câteva ore înainte şi nici nu va sta aşa cum stăm noi femeile lângă ei atunci când sunt bolnavi, până ce ne însănătoşim. Şi chiar dacă nu face toate lucrurile acestea el te poate iubi cu siguranţă, doar că modul în care îşi arată iubirea este diferit.
Dacă reuşim să înţelegem că modul lor de funcţionare este diferit de al nostru, vom înţelege şi descoperi că el chiar ne iubeşte şi ne oferă iubire.
Cum ne putem da seama că suntem iubite?
Te prezintă apropiaţilor.
Atunci când avem o relaţie şi mai ales când bărbatul de lângă noi este unul cu care ne mândrim primul lucru pe care îl facem este să îl prezentăm prietenilor, părinţilor şi tuturor cunoscuţilor.
Suntem mândre de el şi îndrăgostite până peste cap şi vrem să facem cunoscut lucrul acesta şi celor din jur. Îl iubim şi facem asta pentru că vrem ca toţi cei din jur să îl ştie, să ştie că noi formăm un cuplu.
Pentru prieteni şi apropiaţi el este „iubitul” sau „prietenul” nostru. Îl ţinem strâns de mână. Graniţele, limitele şi teritoriul sunt stabilite pentru cele care cărora le-ar trece prin minte să atenteze ba bărbatul nostru.
La fel ar trebui să facă şi el, să te prezinte celor din jur că partenera lui, în acest fel el comunică intenţiile seroase pe care le are cu tine, într-un cuvânt te revendică, „eşti a lui”. Acesta este un semnal pentru cei din jurul lui că tu nu eşti disponibilă pentru ceilalţi.
În caz că te prezintă doar că „amica lui” sau îţi pronunţa doar numele fii convinsă că doar asta eşti pentru el. Nu are planuri măreţe cu tine şi nici nu vrea să stea prea mult lângă tine. În acest fel îşi arata nehotărârea lui vizavi de tine şi relaţia cu tine.
Căută să îţi asigure şi să îţi ofere lucrurile de care ai nevoie
După ce un bărbat îşi declară intenţiile serioase faţă de tine, încearcă să îţi ofere ce ai nevoie. Acesta este esenţa bărbăţiei, să ofere celor pe care îi iubesc tot ceea ce ei au nevoie.
Cu cât va face asta mai mult cu atât el se va simţi mai important în faţa ta ca femeie şi mai plin de viaţă. Dacă te iubeşte cu adevărat se va asigura că deţii tot ceea ce ai nevoie şi tot ce vrei. În cazul în care locuiţi împreună el se va asigura că toate facturile sunt plătite la timp.
Dacă este un bărbat adevărat acesta va pune cheltuielile legate de cuplu, mai presus decât cele legate de necesităţile lui, va avea grijă să facă tot pentru a se asigura că tu femeia lui eşti îngrijită, îmbrăcată, ai unde să stai şi să eşti mulţumită.
Dacă nu îşi dă silinita să facă toate aceste lucruri, nu este bărbat sau mai bine zis nu este bărbatul potrivit pentru tine.
Dacă nu va putea face toate astea va fugi de tine şi de sentimentele de insuficientă pe care le trăieşte. Va caută o alta, o femeie simplă, fără nevoi sau care poate juca rolul de bărbat în locul lui.
Unii bărbaţi refuza să împartă banii cu partenerele lor şi se simt păcăliţi dacă le oferă partenerelor ceva de natură financiară, sau gândesc că femeile care aşteaptă să fie întreţinute de bărbaţi sunt nişte „rofitoare”. Acest apelativ folosit de bărbaţi este doar o capcană pentru a ne ţine departe de situaţia lor financiară.
Este dreptul nostru ca femei să ni se plătească biletul la film, cina sau orice altceva în schimbul timpului petrecut cu el.
Dacă ai lângă tine un bărbat ei el se consideră un bărbat adevărat cel mai mult va dori să se simtă util.
Dorinţa bărbatului de a-i face să se simtă bine şi a-i ajuta pe cei din jur tine de masculinitatea lui şi dacă te iubeşte şi îi pasă de tine va face orice pentru tine, îţi va oferi tot ceea ce ai nevoie fără limite.
Întotdeauna te va proteja şi te va ocroti
Dacă bărbatul lângă care stai te iubeşte cu adevărat va face orice îi stă în putinţă să te apere în cazul în care cineva zice, face, sugerează sau gândeşte rău despre tine şi se va asigura că persoana care îndrăzneşte să facă asta va plăti.
Acesta este un comportament înnăscut de când începe relaţia cu mama lui. Învăţând să îşi protejeze mamă, mai târziu îşi protejează iubită.
Dacă un bărbat face lucrul acesta înseamnă că tu eşti o „comoară” pentru el şi îi pasă de tine. Nu există bărbat care să nu protejeze ceea ce îi aparţine, deoarece este vorba de respect faţă de el însuşi.
A fi apărată este una din nevoile de bază ale unei femei şi asta asteaptam noi de la un bărbat.
Protecţia pe care un bărbat o poate oferi unei femei pe care o iubeşte este şi de alte forme. Astfel dacă ai probleme el te va sfătui, va avea grijă să nu mergi prin locuri periculoase, iar dacă se va întâmpla asta el se va interpune între tine şi o altă persoană astfel încât dacă cineva ar încerca să îţi facă rău, va avea prima dată de a face cu el.
În orice împrejurare va avea tendinţa să te protejeze, să îţi ofere tot ceea ce ai nevoie, să îţi arate dragostea în orice mod şi prin orice mijloace.
Unde greşim faţă de bărbaţi?
În relaţiile cu ei greşim atunci când nu le cerem să facă toate aceste lucruri.
Ajungem să ne apărăm singure, să se descurcăm singure, să ne creştem copii singure, pentru că nu ştim să ne purtăm ca nişte femei şi nu ştim să facem alegerea potrivită în privinţa partenerului.
Se spune că o femeie ştie să scoată la iveală tot ceea ce este mai bun într-un bărbat. Ce avem de făcut este să ne purtăm ca nişte femei şi să-i lăsăm pe ei sexul tare să îşi joace rolul.
Ei trebuie să întâlnească femeia adevărată, alta decât mama lor pentru a putea să îşi scoată în evidenţă calităţile, iar noi femeile să ne purtăm ca nişte femei adevărate care ştim să cerem bărbatului să fie puternic şi să ne ofere tot ceea ce avem nevoie.
Dacă fiecare dintre noi căutăm să ne jucăm rolul cu care ne-am născut nu vom mai ajunge ca şi femei să spunem „că nu există bărbaţi de treabă şi nu ne vom mai plânge de toate lucrurile pe care le fac ei”. Spun asta pentru că ei nu fac ceea ce ar trebui să facă pentru că noi femeile nu le cerem să facă lucrurile de care avem nevoie. Nu punem limite şi nu stabilim standarde pe care ei să le atingă.
Cum să-i înţelegem pe bărbaţi?
Prima dată ar trebui să evităm să proiectăm asupra bărbatului din viaţa noastră propriul nostru mod de a iubi şi mai apoi să înţelegem şi să recunoaştem că ei iubesc diferit.
Bărbaţii atunci când iubesc se concentrează pe cele trei aspecte menţionate, adică afişarea relaţiei şi a sentimentelor, asigurarea traiului şi a nevoilor şi protejarea şi ocrotirea.
Chiar dacă nu merge cu noi la cumpărături, dar dacă ne prezintă celor din jur, ne iubeşte. Dacă nu-i plac petrecerile, totuşi va fi prezent şi va sta lângă noi pentru că suntem iubita lui.
Dacă suntem bolnave şi nu sta lângă noi, însă se asigura că avem medicamentele de care avem nevoie pentru a ne face bine, ne iubeşte.
Chiar dacă nu găteşte, nu spală vase sau nu schimbă scutecele copilului şi nu îţi face masaj, dacă te iubeşte va face orice să nu te rănească ci doar să te ocrotească.
Aşa iubesc ei, aşa gândesc ei şi dacă bărbatul de lângă tine face toate astea, crede-mă că te iubeşte!!!
Cu drag
Nicoleta Leahu

sursa: stilultau.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu